Cum sa primesti mai multe like-uri pe facebook si o simpla aplicatie (4)

Cum sa primesti mai multe like-uri pe facebook si o simpla aplicatie (4)

Reconsider cateva programe de facut filme asa incat acest post nu contine video. Pentru a creea o aplicatie facebook nu ai nevoie decat de cateva minute. Hai sa facem pas cu pas. Pas 1. Crearea unei noi aplicatii FaceBook. Considerand ca ai un PROFIL (nume personal) pe FaceBook (profilul e unic si e numai unul) ex al meu si ca ai si o pagina de fan (pagini de fan poti avea oricate afaceri sau interese ai, deci numarul lor e nelimitat), ex a mea, este necesar sa devii dezvoltator FaceBook.

 

Este o simpla formalitate, dureaza 5 minute si eventual se face o verificare pe baza de telefon. Primul pas apoi consta din a da click pe acesta pagina

 

 DEVELOPERSpunctFACEBOOKpunctCOM sau https://developers.facebook.com/apps

 

 

 

Nota. Mi s-a intamplat in trecut sa uit de unde incep. Daca ti se intampla si tie asta nu uita ca aproape orice pagina de facebook are jos de tot DEVELOPERS.   Sus in bara albastra observi ultimul tab Apps. Dai click pe el.  Sau AICI sau pe poza de mai jos.

 

 

 

Dai click pe Create New App. Se deschide o fereastra mai mica si apare ca in poza urmatoare :

[caption id="attachment_705" align="aligncenter" width="498"] click pentru a mari[/caption]

 

 

Completezi numele aplicatiei, setezi limba si bifezi ca accepti conditiile FaceBook.

[caption id="attachment_708" align="aligncenter" width="497"] click pentru a mari[/caption]

 

 

Completezi cuvantul de securitate.

[caption id="attachment_710" align="aligncenter" width="500"] click pentru a mari[/caption]

 

 

Se va deschide o noua fereastra unde va trebui sa completezi cate ceva. In primul rand o descriere, apoi vei seta un icon (o poza mica ce va fi edificatoare pentru aplicatie). Vei observa pe partea stanga mai multe taburi, importante pentru tine acum sunt doar doua - Web si On Facebook.

 

 

Nu fi intimidat de multele lucruri de setat aici, ma indoiesc ca cineva le seteaza pe toate, de altfel setarile sunt mai complete sau nu in functie de scopul aplicatiei. Ti-am subliniat cu rosu ce va trebui sa setezi. Vezi poza.

 

 

Pas 2. Setarea unei noi aplicatii facebook.

 

 

[caption id="attachment_712" align="aligncenter" width="519"] click pentru a mari[/caption]

Am setat un icon (facebook face asta automat doar sa ai grija sa fie o poza JPG, GIF sau PNG), am descris sumar apoi am apasat Save Changes. Vezi mai jos cum va apare.

Nota: Nimic nu e ireversibil, orice gresesti te poti intoarce si corecta.

 

 

[caption id="attachment_714" align="aligncenter" width="499"] click pentru a mari[/caption]

 

 

 

 

  Acum te duci pe partea dreapta si dai click pe Web, apoi completezi cele doua campuri cu Site URL (http://domeniultau.com) si Site Domain (domeniultau.com), intr-un final apesi Save Changes -  vezi fig de mai jos, da click pt. a mari

 

 

[caption id="attachment_728" align="aligncenter" width="500"] click pentru a mari[/caption]

 

 

Pasul urmator consta in click pe On Facebook si completarea cu atentie a catorva campuri. Este partea principala a integrarii paginii tale pe facebook asa incat fi atent.

 

 

Insa intai, pentru a putea completa acele campuri avem nevoie de informatia furnizata de Facebook Tab Manager respectiv dam o fuga in blog si cream o noua pagina - New Facebook Tab. Nu e necesar sa scriem nimic inca, doar o cream si o publicam.

 

 

[caption id="attachment_731" align="aligncenter" width="500"] fa click pentru a mari[/caption]

 

 

Imediat DUPA ce ai publicat aceasta pagina ( nu te speria ca nu apare nimic niciunde chiar daca a fost publicata - inca nu ai realizat integrarea pe facebook) derulezi pagina in jos si vei observa ca au aparut o multime de informatii.

 

 

Pasul urmator presupune copy/paste al acestor informatii in aplicatia facebook.

 

 

[caption id="attachment_734" align="aligncenter" width="500"] click pentru a mari[/caption]

 

 

Acum copii 4 link-uri de acolo in aplicatia facebook Canvas URL Secure Canvas URL Tab URL Secure Tab URL In cazul aplicatiei mele va arata asa:

 

 

[caption id="attachment_735" align="aligncenter" width="500"] click pentru a mari[/caption]

 

 

Nu uita sa bifezi IFrame size - Autoresize si sa dai un nume linkului Canvas Page - http://apps.facebook.com/nume Canvas Page/

 

 

NOTA Probabil ca ai observat ca de la data de 1 octombrie 2011, facebook cere obligatoriu o conexiune securizata https pentru toate aplicatiile, vestea buna e ca datorita numarului mare de cereri pretul unei astfel de conexiuni va scadea foarte mult, azi fiind in jur de 100 de dolari pe an.

 

 

Acum salvezi facand click pe Save Changes si daca totul e ok vei primi urmatorul mesaj :   Changes saved. Note that your changes may take several minutes to propagate to all servers.

 

 

Mai ramane doar sa atasezi aplicatia pagimii tale de fan facebook (poti avea mai multe).

 

 

Pentru asta te uiti pe partea dreapta la Related links ==> View App Profile Page (faci click pe View App Profile Page)

 

 

Va aparea urmatoarea fereastra

 

 

[caption id="attachment_736" align="aligncenter" width="500"] click pentru a mari[/caption]

 

 

Click pe Add to My Page si esti gata. Verifici sa apara pe pagina ta de fan facebook.

 

Cu asta ia sfarsit setarea si integrarea cu facebook, acum ramanad doar sa setam ceea ce va apare in facebook din blog.

 

 

Pentru asta ne reintoarcem in blog la aceea pagina din Tab Manager si bifam cateva lucruri ce dorim sa apara sau nu in facebook. Le gasesti explicate in detaliu  pe http://fourerr.ro/cum-sa-primesti-mai-multe-like-uri-pe-facebook-si-o-simpla-aplicatie-2/

 

 

Si pentru a termina cu totul si a avea partea de grafica a aplicatiei completa  folosesti informatiile descrise in detaliu pe  http://fourerr.ro/cum-sa-primesti-mai-multe-like-uri-pe-facebook-si-o-simpla-aplicatie-3/

 

 

In acest moment cercul e complet, ramanand la discretia ta sa-ti folosesti creativitatea pentru a insera grafica cat mai atragatoare si pentru a exersa si face mai multe aplicatii marindu-ti astfel sansele unei prezente active pe facebook.

 

 

Bineinteles aceste ultime 4 posturi nu reprezinta decat o varianta simpla ce o poti folosi, insa nu te opri din a cauta noi alte mijloace pentru a folosi puterea fantastica a celei mai mari retele de socializare din lume.

 

 

Intr-un post viitor despre grupuri pe facebook si cum iti poti multiplica sansele de reusita folosindu-le.

 

Cu drag, Cristian

Imparte cu prietenii Cum sa primesti mai multe like-uri pe facebook si o simpla aplicatie (4)